2014. június 30., hétfő

Sárgarépa krémleves pácolt kecskesajttal-virtuális babaköszöntő

Kedves Aliz!
Néhány hónapja vásárlás közben véletlenül összetalálkoztunk, már akkor is gyönyörű kismama voltál. Most nagy örömmel hallottam kislányod megérkezéséről. Nagyon sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok mindkettőtöknek és az egész családodnak. Kívánom,  hogy az anyaságban legyen nagyon sok örömöd, hiszen ez a legszebb dolog a világon, még ha néha oly nehéz is.
Mivel még mindig nagyon jól emlékszem, az első hónapok nehézségeire, hogy milyen jól tud esni, ha valaki  egy finom tál ételt készít, ezért most Neked készítettünk egy kosárra való finomságot. Én egy finom levessel készültem Neked, amit zsenge répából készítettem, amit szüleim kertjében szedtünk. A levest egy kis pácolt kecskesajttal dobtam fel. Fogadd szeretettel ezt a virtuális kényeztetést és köszöntést. Remélem ízleni fog!

Alíz blogjába érdemes benézni,mert sok különleges étel receptje mellett portugál recepteket is találunk nála, sőt ehető virágokat és sajtkészítés fortélyait is.



Hozzávalók: 
2 csokor zsenge sárgarépa, olívaolaj, zöldség alaplé, római kömény,
20 dkg krémes kecskesajt, néhány friss rozmaringlevél, kb 1 dl olívaolaj, 1 narancs leve, 1 kávéskanál méz, pankó morzsa

Elkészítés:
A sárgarépákat meghámozzuk, karikázzuk és  olívaolajon dinszteljük. Ezután felöntjük zöldség alaplével, puhára főzzük, ha kell sózzuk, ízesítjük római köménnyel és ha kicsit hűlt, krémesre turmixoljuk.

A narancs levét a rozmaringlevéllel és az olívaolajjal elkeverjük. A krémes kecskesajtból pici golyókat formázunk és a páclébe tesszük egy éjszakára. Másnap a páclevet lecsepegtetjük a kecskesajtról és pirított pankó morzsába hempergetjük. Ezt adjuk a leves betétjének.
A kecskesajt pácleve pedig kitűnő salátaöntet


Bloggertársaim pedig az alábbi finomságokkal készültek:

Ami - Colors in the kitchen: Zöldséges rizspite  
Anikó - Coffeinmentes: Citromos vajas piskóta 
Csilla - Mimi és Mama Minikonyhája:  Zabpelyhes datolyás madeleine  
Erika - Dublin felett az ég: Vöröslencsés spárgaleves
Gabi - Rakottkert: Kecskesajtos sült barack
Katuci - Katuci konyhája: Sárgabarack örvényes vaníliafagyi  
Ildinyó: Hozzávalók egy csipetnyi szeretet: Bazsalikomos őszibarackos smothie
Zsuzsa Bonbon Mánia - Jeges kávé

4 megjegyzés:

  1. Hű de finom lehet ez, Kriszta! Klassz fotó, éhes is lettem :-) Köszönet érte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kattintottam már jobb képet is, de a leves tényleg nagyon finom volt. Ilyen az amikor borús az idő.

      Törlés
  2. Kedves Kriszta!

    Hogyne ízlene már így virtuálisan is! Van is itthon minden hozzávaló, úgyhogy már holnap el is fogom készíteni - már ha a kislányom is úgy gondolja. :) ;)

    Köszönöm szépen a jókívánságokat, a köszöntést, a receptet, szóval mindent együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Még egyszer nagyon szép babázós heteket, hónapot kívánok!

      Törlés