2013. június 4., kedd

Eper-spárga saláta friss kecskesajttal

Ismét salátát hoztam, de ha ezt is elkészítitek, nem fogjátok megbánni. Sőt! Ez a kedvencem. Ahogy a mézédes földieper találkozik a selymes balzsamecettel és a krémes kecskesajttal, az valami fantasztikus. Mindehhez kísérőnek finom zöld saláta és roppanós zöld spárga. Igazi összhang. Alapötlet innen és innen. 




Hozzávalók: 
1 csomag (20 dkg) vegyes zöldsaláta, egy csokor (500 g) zöld spárga, 30 dkg földieper, 15 dkg friss kecskesajt, só, bors, balzsamecet, olívaolaj

Elkészítés: 
A zöld salátát egy tálba halmozzuk, a földiepret megmossuk, negyedbe vágjuk. A zöld spárgákról a fás részt letörjük, ha vastag, akkor hámozzuk is. Forró vízbe tesszük 2-3 percre, majd jeges vízbe szedjük. 
A spárgáról a vizet lecsepegtetjük, a zöld saláta levelekre helyezzük. Sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzuk a negyedbe vágott földiepreket, olívaolajat és jó minőségű balzsamecetet csepegtetünk rá. A tetejére morzsoljuk a friss kecskesajtot. 
A legzseniálisabb saláta, amihez volt valaha szerencsém.

4 megjegyzés: