2013. február 17., vasárnap

Fehér csokoládés kávé mousse naranccsal

Egy finom kávés desszert a VKF 54. fordulóra, melynek háziasszonya Emma, a coffeinmentes blog szerzője.
Ebben a mousse-ban az nagyszerű, hogy miközben egy gyönyörű fehér krémet kanalazunk, annak bizony finom kávé íze van. Ez annak köszönhető, hogy nem főzött kávét használunk, hanem a kávébab ízét visszük át a tejszínbe. 
A recepthez az inspirációt a so isst Italien magazin 2013/02 számából kaptam, meg is valósítottam némi módosítással. A magazint ajándékba kaptam és a hihetetlenül gyönyörű ételfotók mellett az ötletes receptek is elvarázsoltak.



Hozzávalók a mousse-hoz:
50 g kávébab
250 g tejszín
125 g fehér csokoládé
fél lap zselatin (elhagyható)
1 tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál víz
2 evőkanál narancslikőr

Hozzávalók a narancshoz:
2 evőkanál cukor
2 evőkanál narancslikőr
1 narancs vagy grapefruit

Elkészítés: 
A kávébabokat egy éjszakára a tejszínebe keverjük. Másnap leszűrjük. A tejszínt habbá verjük.
A narancsokat kifilézzük és 2-3 órára a cukorral kevert narancslikőrbe tesszük.
A tojásokat a vízzel és a narancslikőrrel gőzfürdő felett besűrítjük. A fehér csokoládét szintén gőzfürdő felett felolvasztjuk. összekeverjük a tojásos krémmel, belekeverjük az előzőleg beáztatott zselatint, ami akár el is hagyható. Ha kihűlt belekeverjük a kávés tejszínhabot. 
4 pohárba töltjük, tálalás előtt a tetejére teszünk 2-3 darab marinált grapefruitot vagy narancsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése